A jól megélt szexualitás az életünk minden területére pozitív hatással van: az önértékelésünkre, a párkapcsolatunkra, a gyermeknevelésre, a többi emberrel való kapcsolatunkra, a teljesítményünkre, munkavégzésünkre, egészségünkre stb. Ugyanígy, de negatív irányba, kihat ránk az is, ha nem megfelelően működik a szexuális életünk.

Fontos, hogy felismerjük, ha baj van. Ne próbáljuk a szőnyeg alá söpörni! A felismerést követően pedig igyekezzünk időben a megfelelő szakemberhez fordulni.

A szexuális életünkről, és különösen a szexuális problémáinkról nem könnyű beszélni. Egy számunkra ismeretlen embernek megnyílni még nehezebb, ezért a terapeuta kiválasztásánál érdemes az alábbi szempontokat figyelembe venni:

  • Rendelkezik-e megfelelő képesítéssel?

Magyarországon jóval többen foglalkoznak szexuális tanácsadással, mint ahányan releváns (szexológiai, szexuálterápiás, szexuálpszichológiai) képesítéssel rendelkeznek.

  • Mennyire szimpatikus, megnyugtató a terapeuta személye?

Sok múlik azon, kialakult-e kölcsönös rokonszenv, tudunk-e majd együtt dolgozni.

  • Megvan-e benne a terápia sikerességéhez szükséges elfogadás, megértés, türelem, érdeklődés?

Amennyiben úgy dönt, engem választ, egy szakértő, támogató terapeuta segítségével indulhat el a gyógyulás felé vezető úton. Ez önmagában egy fontos lépés, de a cél eléréséhez szükség van együttműködésre, kitartásra, gyógyulni akarásra és hitre is!Nőknek | Férfiaknak | Pároknak

Időpont-egyeztetés