Szabó SzilviaSzabó Szilvia vagyok, szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó. Szakemberként és magánemberként is azt vallom, hogy mindenki megérdemli a boldogságot, a harmonikus párkapcsolatot és a kiegyensúlyozott szexuális életet. Hiszem, hogy minden felelősségteljes felnőtt ember képes arra, hogy a saját sorsát irányítsa és úgy alakítsa az életét, ahogy neki a jó. De lehetnek nehéz időszakaink, felmerülhetnek olyan kilátástalannak tűnő helyzetek az életünkben, amelyekből nehezen találjuk a kiutat egyedül. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, aki segíthet a pozitív változás mielőbbi beindításában.

Szakmai hátterem: első diplomámat az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szereztem, majd a Semmelweis Egyetem posztgraduális képzésén végeztem szexuálterapeutaként. Időközben több olyan releváns képzésen is részt vettem, amelyek tapasztalatai gazdagítják a terápiában alkalmazott módszereimet, eszköztáramat. Ilyen többek közt a coach, valamint a párkapcsolati és válási mediátori képesítésem. Mindezek nagyban segítik a munkámat, az emberekkel való kapcsolataimat.

Korábbi munkatapasztalataimnak köszönhetően beleláttam abba, milyen hatással lehet a munkahelyi stressz az egyén közérzetére, kapcsolatára és ezáltal a szexualitására. Vagy éppen fordítva: a nem megfelelően megélt párkapcsolat és szexualitás milyen hatással lehet az ember teljesítményére, mindennapjaira, jóllétére.

Néhány évig egy méhnyakrák megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozó alapítvány munkáját segítettem, s a méhnyakrák-műtétet követő szexualitás témakörét kutattam.

Terapeutaként az a célom, hogy hozzásegítsem a nőket és férfiakat ahhoz, hogy:

  • megtalálják a számukra megfelelő társat,
  • képesek legyenek hosszú távú harmonikus párkapcsolatot kialakítani és működtetni, amibe beletartozik a mindkét fél számára örömteli szexualitás is,
  • a közöttük felmerülő szexuális vagy párkapcsolati nehézségeket megoldják,
  • vagy ha a kapcsolat már menthetetlen, lelkileg minél egészségesebben jöjjenek ki a veszteségből, és a megfelelő időben képesek legyenek új kapcsolat felé venni az irányt.

Tudom, milyen nehéz szembesülni azzal, hogy nem minden felhőtlen a kapcsolatban. Sokan egy ideig próbálják nem észrevenni. Számukra még nehezebb elfogadni később, hogy a kései felismerés miatt a helyzet nehezen megoldhatóvá vagy esetleg helyrehozhatatlanná vált, és maguk mögött kell hagyniuk egy olyan kapcsolatot, ami korábban nagyon jól működött.

Fontos, hogy figyeljünk a jelekre és időben forduljunk szakemberhez! A szexuális és párkapcsolati problémáknál különösen lényeges az, hogy mielőbb megoldást találjunk, és visszatérjünk a pozitív élményekhez ahelyett, hogy a negatívakat szaporítanánk.

Időpont-egyeztetés