Szabó SzilviaSzabó Szilvia vagyok, szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó. Szakemberként és magánemberként is azt vallom, hogy mindenki megérdemli a boldogságot, a harmonikus párkapcsolatot és a kiegyensúlyozott szexuális életet. Hiszem, hogy minden felelősségteljes felnőtt ember képes arra, hogy a saját sorsát irányítsa és úgy alakítsa az életét, ahogy neki a jó. De lehetnek nehéz időszakaink, felmerülhetnek olyan kilátástalannak tűnő helyzetek az életünkben, amelyekből nehezen találjuk a kiutat egyedül. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, aki segíthet a pozitív változás mielőbbi beindításában.

Szakmai hátterem: alapdiplomámat az ELTE Bölcsészettudományi Karán szereztem. Majd az itt elsajátított pszichológiai alapismereteket továbbfolytatva, és egyéni érdeklődésemet követve szexuálterapeuta képzésen vettem részt. Az évek során több olyan releváns tanfolyamot is elvégeztem, amelyek tapasztalatai gazdagítják az alkalmazott módszereimet, eszköztáramat. Ilyen többek közt a business coach, valamint a párkapcsolati és válási mediátori képesítésem. Mindezek nagyban segítik a munkámat, az emberekkel való kapcsolataimat.

Korábbi munkatapasztalataimnak köszönhetően beleláttam abba, milyen hatással lehet a munkahelyi stressz az egyén közérzetére, kapcsolatára és ezáltal a szexualitására. Vagy éppen fordítva: a nem megfelelően megélt párkapcsolat és szexualitás milyen hatással lehet az ember teljesítményére, mindennapjaira, jóllétére.

Néhány évig egy méhnyakrák megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozó alapítvány munkáját segítettem, s a méhnyakrák-műtétet követő szexualitás témakörét kutattam.

Párkapcsolati szakemberként az a célom, hogy hozzásegítsem a nőket és férfiakat ahhoz, hogy:

  • megtalálják a számukra megfelelő társat,
  • képesek legyenek hosszú távú harmonikus párkapcsolatot kialakítani és működtetni, amibe beletartozik a mindkét fél számára örömteli szexualitás is,
  • a közöttük felmerülő szexuális vagy párkapcsolati nehézségeket megoldják,
  • vagy ha a kapcsolat már menthetetlen, lelkileg minél erősebben jöjjenek ki a veszteségből, és a megfelelő időben képesek legyenek új kapcsolat felé venni az irányt.

Tudom, milyen nehéz szembesülni azzal, hogy nem minden felhőtlen a kapcsolatban. Sokan egy ideig próbálják nem észrevenni. Számukra még nehezebb elfogadni később, hogy a kései felismerés miatt a helyzet nehezen megoldhatóvá vagy esetleg helyrehozhatatlanná vált, és maguk mögött kell hagyniuk egy olyan kapcsolatot, ami korábban nagyon jól működött.

Fontos, hogy figyeljünk a jelekre és időben forduljunk szakemberhez! A szexuális és párkapcsolati problémáknál különösen lényeges az, hogy mielőbb megoldást találjunk, és visszatérjünk a pozitív élményekhez ahelyett, hogy a negatívakat szaporítanánk.

Időpont-egyeztetés