Szabó SzilviaSzabó Szilvia vagyok, szívügyem a szexuális edukáció. Közel egy évtizede nyújtok segítséget olyan felnőtteknek, pároknak, akik szeretnének kiteljesedni az erotikában. Szakemberként és magánemberként is azt vallom, hogy mindenki megérdemli a boldogságot, a harmonikus párkapcsolatot és a kiegyensúlyozott szexuális életet. Hiszem, hogy minden felelősségteljes felnőtt ember képes arra, hogy a saját sorsát irányítsa és úgy alakítsa az életét, ahogy neki jó. De lehetnek nehéz időszakaink, felmerülhetnek olyan kilátástalannak tűnő helyzetek az életünkben, amelyekből nehezen találjuk a kiutat egyedül. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, aki segíthet a pozitív változás mielőbbi beindításában.

Szakmai hátterem: alapdiplomámat az ELTE Bölcsészettudományi Karán szereztem olasz nyelv és irodalom szakos tanárként. Az egyetem után a versenyszférában helyezkedtem el, és 11 évet töltöttem HR szolgáltatási szektorban, ebből 8 évet vezetőként és üzletfejlesztési menedzserként. Folyamatosan képeztem magam, tanultam marketinget és üzleti coachingot. Munkám legizgalmasabb, és számomra legélvezetesebb része mindig az volt, hogy csapatként, egyénként hogy hozhatjuk ki magunkból a legjobbat. Vezetőként minden nap örömmel töltött el, ha úgy tudtam motiválni csapattagjaimat, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból és sikeresek legyenek. Látva azt, hogy a magánélet milyen hatással van a munkára, egyre inkább érlelődött bennem a gondolat, hogy olyan területekre fókuszáljak, ahol az egyéneknek segíthetek kiteljesedni, hogy örömmel éljék meg a mindennapjaikat. Tanultam szexualitásról, párkapcsolati és lelki eredetű szexuális funkciózavarok kezeléséről, végeztem párkapcsolati és válási mediátori képzést. Hiszem azt, hogy a megfelelő szexuális edukáció felnőttkorban sem késő! 2015 óta, az üzleti szférát magam mögött hagyva, kizárólag a párkapcsolati és szexuális tanácsadással, felnőtt szexuális edukációval, valamint coachinggal foglalkozom.

Korábbi munkatapasztalataimnak köszönhetően beleláttam abba, milyen hatással lehet a munkahelyi stressz az egyén közérzetére, kapcsolatára és ezáltal a szexualitására. Vagy éppen fordítva: a nem megfelelően megélt párkapcsolat és szexualitás milyen hatással lehet az ember teljesítményére, mindennapjaira, jóllétére.

Néhány évig egy méhnyakrák megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozó alapítvány munkáját segítettem, s a méhnyakrák-műtétet követő szexualitás témakörét kutattam.

Párkapcsolati szakemberként az a célom, hogy hozzásegítsem a nőket és férfiakat ahhoz, hogy:

  • megtalálják a számukra megfelelő társat,
  • képesek legyenek hosszú távú harmonikus párkapcsolatot kialakítani és működtetni, amibe beletartozik a mindkét fél számára örömteli szexualitás is,
  • a közöttük felmerülő szexuális vagy párkapcsolati nehézségeket megoldják,
  • vagy ha a kapcsolat már menthetetlen, lelkileg minél erősebben jöjjenek ki a veszteségből, és a megfelelő időben képesek legyenek új kapcsolat felé venni az irányt.

Tudom, milyen nehéz szembesülni azzal, hogy nem minden felhőtlen a kapcsolatban. Sokan egy ideig próbálják nem észrevenni. Számukra még nehezebb elfogadni később, hogy a kései felismerés miatt a helyzet nehezen megoldhatóvá vagy esetleg helyrehozhatatlanná vált, és maguk mögött kell hagyniuk egy olyan kapcsolatot, ami korábban nagyon jól működött.

Fontos, hogy figyeljünk a jelekre és időben forduljunk szakemberhez! A szexuális és párkapcsolati problémáknál különösen lényeges az, hogy mielőbb megoldást találjunk, és visszatérjünk a pozitív élményekhez ahelyett, hogy a negatívakat szaporítanánk.

Időpont-egyeztetés